05 April 2011

weekend.

salam & hello readers.


sebagai permulaan I nak cerita tentang saki baki minggu lepas. Setiap kali hari jumaat dan sabtu (terengganu cuti) I langsung tak keluar bilik. kalau student lain keluar outing, ada yang joging bila petang but I just terperuk dalam bilik menghadap buku. Bila dah bosan buka youtube layanlah apa jenis cerita. weekend yang lepas untuk meraikan dah habis presentation I decide ajak erni keluar rondalah satu bandar terengganu yang kecil.Itulah kali pertama I berjalan kaki pusing satu bandar terengganu. tujuan utama I nak pergi gedung kamdar cari kain untuk buat baju raya sebab masa pergi dengan nadia dulu ada berkenan dengan satu kain corak vintage & leopard. super gorgoues tapi sayang bila I pergi arituh rupanya kain tu terlampau tebal dan sangat tak sesuai untuk dibuat baju but at least I dapat kain corak vintage untuk dibuat baju kurung.

sepanjang berjalan kaki masuk segala kedai kain yang ada. penat tak usah cakap. banyak kali I mengomel dekat erni haus, haus. Haha tapi at least kaki I still tahan. erni lutut longgar dah :P The best moment sepanjang kami mencari kain dapat jumpa the best satin silk yang tak terlampau kilat untuk dibuat shawl. sangat nampak luxurious. Terus I dengan erni beli kain satin silk 2 meter then bahagi dua. can't wait to wear it when semester break is coming! semester break will be fun sebab I akan ikut erni balik kl :]

p/s: bila orang tanya kenapa you suka bulan april?
      sebab bulan april I start berhijab tahun lepas.
            

3 comments:

mardhiah ismail (: said...

i pon love weekend ! heehehe

syedsazlynda said...

untung lah orang tu bershopping...

AFIQAH RAZAK said...

mardhiah: I love my weekend in Johor not terengganu. Terengganu here boringg. There has no entertaiment. That is why I'm just stay at my room. seriusly boring :)

syed: alah kau tuh duit simpan buat kahwin mmg lah hehe org lain kali beli utk kepuasan.