13 January 2011

Bila bercakap tentang course yang I ambil, semua setuju tak faham. Mesti ada yang terkerutkan dahi dengan tak sengaja. Kalau ada yang tau tuh, taulah kan. Okay, sekarang course yang I ambil kat uitm terengganu adalah diploma pengurusan dan teknologi pejabat atau nama inggeris office management & technology atau nama glamour di uitm adalah om. Bila bercakap tentang om orang semua bayangkan student om dengan high heels, make-up, nak glomour and so on.

Actually banyak gila gelaran untuk student om. Paling famous High Heels! Sebab student om kalau pergi kelas wajib pakai high heels. Once ada spot check then tertangkap tak pakai high heels boleh dikenakan tindakan. Yang menyeksakan langsung tak boleh pakai flat shoes. Can you imagine guys ? Pergi kelas pakai heels sampai 2 inci setengah, 3 inci setengah. Itu tak kisah lagi, cuba bayangkan time hujan dengan pakai heels tinggi segalak ? Tak ke menyeksa namanye. Haha kalau you guys nak tau I pakai heels ke tak. Of course I tak pakai. pakai kasut kerokk adalah Ahaha Kalau dulu semester 1 bolehlah kan meriah nak pakai heels. sekarang no babes. Dear, actually tak semua student om uitm wajib pakai heels. only certain uitm jea. setakat nie yang pernah I dengar only uitm syah alam & uitm dungun jea. Aihh clear kat sini kan.

Glamour? Haha macam nak tergelak bila orang kata student om kuat berangan, glamour segalak kalau kat kampus. Alahai kalau nak tau Student om diajar untuk berpakaian cantik apabila ke kelas, kalau pergi makan kat luar mesti makan dengan beretika, cara percakapan dengan orang, cara berjalan, cara posisi duduk, everything from head to toe ada grooming la dear. Bukan nak glamour ke apa. But tak nafikan a few dari student om agak over. Kalau I tadelah pergi kelas nak make-up semua. Just simple pakai compact powder & lipbam. Bila mata tak cukup tidur baru pakai eyeliner. Hihi That's all.

student om wajib typing laju. At least you kena siapkan one passage dalam masa lima minit. One passage I bagi gambaran kat sini macam satu karangan lengkap. Imagine kan? Those yang tiada skill kecundanglah babe. Haha especially I. Cuma sekarang alhamdulilah dah boleh atasi. Kemain laju lagi. Hahaha roomate I dah siap tempah I untuk taip assignment dia. Hihi banyak cantik.



 kelas typing minggu lepas.

Conclusion kat sini, khabar angin kata student om wajib pakai heels, then kena make-up everyday, then kena cantik sentiasa itu semua tak perlulah ikut sangat. Yes memang betul kalau ikut rules om memang wajib tuh semua tapi entahlah pada I tak payah lah ikut sangat. Sebab lecturer takkan check you setiap hari dear. Lecturer pun ada kerja lain nak buat kan. Haha

pesanan dari senior yang tak bertauliah :)

3 comments:

Anonymous said...

Sy pun amik kos om, tapi dekat kolej bersekutu. Rules kat sini sama ketat. Wajib pakai heels, mesti kulit. Sampai kena sound dgn lect sebab kasut je. Kdg2 menyesal amik kos ni sebab lect kat sini lebih pentingkan cara kita dress up daripada pelajaran.

nurul izzah said...

Hai.i pun dapat tawaran untuk om dekat dungun.so sekarang ni still wajib jugak ke yg high heels tu😂

nurul izzah said...
This comment has been removed by the author.