30 November 2010

Working.

Hello bloggers sekalian. Dah lama juga I tak bertentang mata dengan blog kesayangan. Sekarang dah jarang online sangat sebab dah start kerja part time. Thanks a lot kat khairi sebab dia yang tukang mencarikan I kerja. Nak harapkan I kehulur kehilir nak mencari kerja jangan harap. Sebab dah banyak kali cakap kat ibu nak keluar pergi tengok ada kerja ke tak, at last pergi tengok movie lah, shopping lah haha normal lah kan :) Suddenly dua hari lepas kott pepagi buta khairi text I tanya nak keje ke tak. omaigod pergi jusco hari tuh jugak datang pergi interview terus esok dah start kerja. Teheee


Muka hari first kerja. Ceria semacam kan. Pada mulanya I dapat kerja kat Mango known as MNG. Confirm y'all tau kan. Tapi manager tuh cakap klu you nak kerja kat, you mesti buka tudung. Actually my parents tak kisah apa pun coz niat I pakai tudung pun atas sebab diri sendiri. Bukan paksaan sesiapa. Bila manager tuh cakap mcm tuh, its better I cari kerja lain. Kat Malaysia nie bukan tade kerja n I fikir klu tak kerja pun tak kisah. PTPN semester dua bakal muncul. Hahaha I kerja pun bukannya nak duit ke apa sangat, just nak isi masa lapang time cuti sem nie. Bosan sangat stay kat rumah tak buat pape. Duduk rumah melanguk tak buat pape tak dapat duit, kat tempat kerja duduk melanguk pun dapat duit. Setuju kan kan ?

Cerita panjang lebar tapi tak mention pun nama kerja kan. Okay by now I kerja kat Pronic bahagian Jusco Tebrau. Masa khairi cakap kau kerja kat Pronic, I was like HA ? Pronic ? Apa tuh ? Tak pernah dengar pun. Dah bertahun merayap sana-sini kat Jusco tuh tak pernah dengar lah pulak Pronic haha  Rutin harian setiap hari just kira stock baju lepas tuh tak buat pape. Nak compare masa kerja kat Sushi King dengan sekarang, better sekarang lah. More relaks & kadang-kadang I lah boss. Ahakzz ! sedih apis dah pergi perlis & last kau nak pergi aku tak dapat jumpa kau, do take care :'(


PS: Please give at least one ###### to me. 
KINDLY HOPE YOU UNDERSTAND
I'M WAITING FOR A LONG TIME

2 comments:

naqia meera said...

esh bagusla kaw tak keje kat MANGO tuh .

AFIQAH RAZAK said...

tulah pasal, lama juga aku fikir nak ke tak nak kerja kat situ.
sebab kau pun tau kan parents aku pun tak pernah paksa aku nak berhijab.
aku berhijab pun sbb diri sendiri nak.
then aku decide better cari kerja lain :)